Dit is een van mijn lievelingsgerechten, want ik ben dol op wraps en dol op Griekse salade. We hebben het dit jaar al eens een keer eerder gegeten, maar wel net weer anders.
Wraps met Griekse salade
Vegetarisch lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
1/2 rode ui, in dunne ringen
2 el rode wijnazijn
2 lekkere rijpe tomaten, in stukjes
2 el rode wijnazijn
2 lekkere rijpe tomaten, in stukjes
een halve komkommer, in dunne reepjes
1 avocado, pit verwijderd en in reepjes
1 avocado, pit verwijderd en in reepjes
150 g fetakaas, in blokjes
75 g zwarte olijven zonder pit
1 tl gedroogde oregano
75 g jonge bladspinazie
3 el olijfolie
4-6 (meergranen) wrap tortillas
1. Leg de ui in een schaaltje en schenk er 1 eetlepel azijn op. Meng er wat zout door en laat enkele minuten marineren ( de ui krijgt hierdoor een mooie rode kleur en wordt minder scherp).
2. Meng in een kom de tomaten met de komkommer, avocado, fetakaas, olijven, oregano, spinazie, ui, olie en rest van de azijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
2. Meng in een kom de tomaten met de komkommer, avocado, fetakaas, olijven, oregano, spinazie, ui, olie en rest van de azijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
3. Verwarm de wrap tortillas volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de salade over de tortillas, rol ze stevig op en snijd ze doormidden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten