8 augustus

Salade met aardappel, chorizo en ei

Morgen gaan we naar NL, dus vandaag moesten de restjes uit de ijskast op. Het is deze salade geworden. We hebben een speciaal pannetje om eieren te pocheren, dus daarom zien de eieren er zo rond uit! Je kunt het ook met gewoon gekookte eieren maken.



Salade met aardappel,chorizo en ei

Salade, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

4-6 aardappels, geschild en in blokjes van 1 cm
4 eieren
1 chorizoworst, in plakjes
150 g bladspinazie
een handje bladpeterselie, grof gehakt
Voor de vinaigrette:
1 el rode-wijnazijn
1 teen knoflook, geperst
3 el olijfolie


1. Kook de aardappelblokjes in water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten door elkaar te kloppen. Breng op smaak met zout en peper.
2. Pocheer (in een pocheerpannetje) of kook de eieren zacht. 
3. Bak de plakjes chorizo in een koekenpan zonder vet op matig vuur tot het worstvet vrijkomt.Meng er de aardappelblokjes door. Leg de spinazie in een schaal en meng er de vinaigrette door. 
4. Verdeel het aardappel-chorizomengsel erover. Leg de gepocheerde of gepelde, gekookte eieren erop. Strooi er de peterselie over. Serveer met brood.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten