Pasta pesto met courgette
We hebben heel veel basilicum in de tuin. Het is een wonder, want voordat we weggingen waren alle plantjes opgegeten door de Japanse kever. Dat was echt een plaag. Toen we terugkwamen van vakantie waren alle kevers weg en zaten er weer veel blaadjes aan de basilicum. Mijn vader heeft deze keer de pesto gemaakt. Het is heel makkelijk.
Spaghetti met pesto en courgette
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
ca. 50 g basilicum
1 teen knoflook, gepeld
40 g pijnboompitten, licht geroosterd
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, plus extra
100 ml olijfolie, plus 1 el
400 g spaghetti
1 courgette, in blokjes van 1 cm
Extra: staafmixer
1. Pureer met een staafmixer de basilicum samen met de knoflook, pijnboompitten en een scheut olijfolie. Voeg geleidelijk de rest van de olie toe en pureer alles tot een mooie groene dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht (ongeveer een kopje)
3.Bak intussen in 1 el olijfolie de blokjes courgette enkele minuten tot ze zacht zijn.
4. Meng in een voorverwarmde schaal de spaghetti met de pesto en courgette. Maak de pasta smeuïger door wat kookwater toe te voegen. Verdeel over borden en strooi er nog wat geraspte Parmezaan en versgemalen peper over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten