5 augustus

Steak met mais en kruidenboter

We hadden nog veel eten over van gisteren. Er waren nog steaks, maïskolven en kruidenboter. Mijn vader heeft dus weer de BBQ aangemaakt en er het vlees en de maïskolven op gebakken.  



BBQ-steak met kruidenboter

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

2 grote biologische ribeye-steaks van ca. 3 cm dik
1 el olijfolie
Voor de kruidenboter:
125 g roomboter op kamertemperatuur
een handje fijngehakte (gemengde) kruiden (bijv. peterselie, dragon, bieslook)
1 flinke teen knoflook, geperst
enkele druppels citroensap
zout, versgemalen peper

1. Maak de BBQ ruim van tevoren aan. Laat de steaks in ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen en wrijf ze in met wat olijfolie. 
2. Maak de kruidenboter door in een kommetje alle ingrediënten door elkaar te roeren. Schep de boter in een kommetje of rol er met behulp van plasticfolie een rolletje van en laat in de ijskast opstijven.
3.  Leg de steaks op de BBQ en gril ze 3-4 minuten per kant. Voor rare gril je ze ongeveer 8-10 minuten in totaal. Laat het vlees 5 minuten onder aluminiumfolie rusten voordat je het aansnijdt.Serveer met de kruidenboter.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten