Pasta Bolognese
Er kwamen vrienden met kleine kinderen eten, dus we aten iets wat iedereen altijd lekker vindt: Pasta Bolognese. Flo had voor toe aardbeienijs gemaakt, maar die staat niet op de foto, want mijn moeder had de ijsbak per ongeluk in de ijskast in plaats van in de vriezer gezet en toen was het heel erg zacht geworden. Nog wel lekker hoor, maar niet meer zo mooi voor de foto ;) . Vrijdag gaat ze het weer maken, dus hopelijk kan ik er dan een foto van maken.
Pasta Bolognese
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 1 uur kooktijd.
1/2 el olijfolie
2-3 plakjes ontbijtspek of pancetta, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 1 uur kooktijd.
1/2 el olijfolie
2-3 plakjes ontbijtspek of pancetta, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 el fijngehakte rozemarijn
2 worteltjes, grof geraspt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
400 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 worteltjes, grof geraspt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
400 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
flinke scheut rode wijn
400 g penne of rigatoni
versgeraspte Parmezaanse kaas
een klein handje bladpeterselie, grof gehakt
1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak het spek 3-4 minuten op matig vuur tot het vet vrij komt en het lichtbruin ziet. Voeg de ui, knolfook, rozemarijn, wortels en bleekselderij toe en bak de groenten 5 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in enkele minuten rul. Meng er de tomatenpuree en oregano door en bak 1 minuut mee.
3. Schenk er de wijn bij en voeg ook nog een flinke scheut water toe. Zet het vuur laag en laat de saus met een deksel op de pan op laag vuur ruim 1 uur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Kook de penne of rigatoni in een ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over borden. Schep er wat van de saus over en bestooi met kaas en peterselie.
versgeraspte Parmezaanse kaas
een klein handje bladpeterselie, grof gehakt
1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak het spek 3-4 minuten op matig vuur tot het vet vrij komt en het lichtbruin ziet. Voeg de ui, knolfook, rozemarijn, wortels en bleekselderij toe en bak de groenten 5 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in enkele minuten rul. Meng er de tomatenpuree en oregano door en bak 1 minuut mee.
3. Schenk er de wijn bij en voeg ook nog een flinke scheut water toe. Zet het vuur laag en laat de saus met een deksel op de pan op laag vuur ruim 1 uur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Kook de penne of rigatoni in een ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en verdeel over borden. Schep er wat van de saus over en bestooi met kaas en peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten