Vandaag zijn we met Lenka naar The Museum Of American History geweest. Daar hebben we alle inauguratie-jurken van de First Ladies gezien. De jurk van Michelle Obama vonden we heel erg mooi. De jurk van Barbara Bush is heel lelijk, want die is enorm (ze was nogal dik) en het model is raar! Je kunt in het museum ook de keuken van Julia Child bekijken, maar dat hebben we dit keer niet gedaan. Verder hebben we de grootste handgemaakte Amerikaanse vlag gezien. Die is echt heel erg groot, dus dat was ook wel leuk. 's Avonds aten we risotto. Na het eten waren er....cupcakes!!!
Risotto met tomaat en paprika
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
300 g risottorijst
een scheutje witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 geroosterde paprika's (pot), uitgelekt en in repen
1 tl gedroogde oregano
ca. 750 ml warme kip- of groentebouillon
2 handenvol rucola
100 g fetakaas, verkruimeld of in blokjes
1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 4-5 min op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak de korrels kort mee tot ze glanzen.
2. Schenk de wijn erbij en laat wegborrelen. Meng er de tomatenblokjes, paprika, oregano en ongeveer een kwart van de bouillon door. Laat de rijst zachtjes koken; roer regelmatig.
3. Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een flinke scheut bouillon toe. Zet het vuur lager en blijf roeren tot al het vocht bijna is opgenomen. Herhaal deze handeling tot de risotto na ca. 20 minuten romig en beetgaar is. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de risotto in diepe borden en verdeel er de rucola en feta over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten