Het was vandaag zo heet, dat het buiten niet echt lekker was, we zijn daarom gaan shoppen in de Mall. Ook leuk! 's Avonds aten we deze fajitas met kip. Het is de eerste keer dat mijn vader fajitas op de BBQ heeft gemaakt. We vonden het allemaal super lekker.
Flo heeft nog Stars & Stripes op haar nagels van the 4th of July |
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten
600 g kippendijen zonder bot
2 el olijfolie
een mespunt chilipoeder
1 avocado, gepeld en in blokjes
een handje korianderblaadjes
sap van 1/2 limoen
2 rode paprika's, in repen1 ui, in halve ringen
zure room, om erbij te serveren
8 bloem tortilla's
1. Steek de BBQ aan. Wrijf de kip in met 1 eetlepel olie en strooi er wat zout en chilipoeder over. Meng in een schaaltje de blokjes avocado met de koriander, het limoensap en wat zout.
2. Meng in een 'BBQ-mand' de repen paprika met de ui, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster de groenten ca. 8 minuten op de BBQ tot ze zacht zijn en hier en daar bruin zijn.
3. Leg intussen ook de stukken kip op het rooster van de BBQ en gril ze in ca. 8 minuten gaar. Neem de kip van de BBQ en snijd in repen.
4. Leg vlak voor het opdienen de tortillas heel kort op de BBQ tot ze warm zijn, maar nog niet knapperig.
5. Zet kip, groenten, avocado, zure room en tortilla's in schaaltjes op tafel en laat iedereen zijn eigen fajita maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten