10 juli

Bieten-tomatensalade met feta

Lenka, Flo en ik doen deze week een Art Camp. Het is heel leuk, want we maken allemaal mooie dingen. Vandaag zijn we naar een museum downtown geweest. Na het kamp (het is om 3 uur 's middags afgelopen) zijn we met Valerie en haar zusjes naar Part of Me van Katy Perry geweest. We vonden het een goeie film. Dit was een beetje een rare avond wat betreft eten, want mijn moeder had nog een beetje pastasaus over van gisteren en wij kregen dus weer pasta. Zij had voor zichzelf deze salade gemaakt (mijn vader was er niet). Ik heb er ook wat van gegeten en vond het lekker. Daarom heb ik vandaag deze salade maar op de foto gezet.




Bieten-tomatensalade met feta en dragon

Salade, 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 30-60 minuten oventijd

300 g kleine rauwe ongepelde bietjes
1 tl rode-wijnazijn
2-3 mooie, rijpe vleestomaten (in de VS heirloom-tomaten)
olijfolie
50 g fetakaas
een takje grof gehakte dragon

1. Verwarm de oven voor op 175 C. Leg de bietjes in een niet al te grote ovenschaal of braadslee. Schenk er een bodempje water in en strooi er wat zout over. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de bieten afhankelijk van de grootte in 30-60 minuten gaar; de punt van een mes moet je er makkelijk in kunnen steken. 
2. Laat de bieten wat afkoelen en wrijf de schil er vanaf. Snijd de bieten in dunne plakjes en meng ze met de azijn en wat zout. 
3. Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze op een groot bord. Strooi er wat zout en peper over. Leg de plakjes biet op en druppel er olijfolie over. Verkruimel er de feta over en strooi er de dragon over.  Maal er nog wat verse peper over. Serveer met stokbrood. 

TIP  Als je geen fan van dragon bent, kun je ook munt, basilicum, oregano of dille gebruiken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten