Quesadillas met bonensalsa
Het was een bijkom dag, want ik ben verkouden en mijn beugel is gisteren bijgesteld, dus ik had slecht geslapen. Laatst hebben we dit ook al gegeten maar ik vond het zo lekker dat ik het weer wilde eten. We aten er nu wel een andere salsa bij.
Quesadillas met bonensalsa
Licht hoofdgerecht of snack, 4 personen
Bereidingstijd:20-25 minuten.
1 blik kidneybonden of pintobonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
2 rijpe avocado's, in blokjes
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
2 flinke rijpe tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes
1 klein blikje maïs, uitgelekt
3 bosuitjes, in ringetjes
een handje koriander, grof gesneden
sap van 1 limoen
8 tortillas
200 g geraste belegen kaas (of cheddar)
beetje olijfolie
1. Meng voor de salsa in een schaal de kidneybonen met de avocado's, paprika, tomaten, maïs, bosuitjes en koriander. Breng op smaak met limoensap, zout en flink wat versgemalen peper.
2. Bestrooi 4 tortillas met kaas. Dek ze elk af met een tortilla. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de quesadillas zachtjes tot de kaas is gesmolten; keer ze halverwege.
3. Snijd de quesadillas in punten en eet met de salsa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten