13 juni

Crostini met tomaat, knoflook en basilicum

Dit is een van mijn lievelingsrecepten voor de lunch. Het doet me aan vakantie denken :) , want we maken het vaak in de zomer als de tomaten lekker rijp zijn. Het is heel makkelijk en lekker fris. 



Crostini met tomaat, knoflook en basilicum

Lunchgerecht of snack, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

3-4 rijpe tomaten in verschillende kleuren (in NL bijv. van de biomarkt, in de VS bijv. heirloom tomatoes)
een klein handje basilicumblaadjes, in dunne reepjes
2-3 el olijfolie
1 flinke teen knoflook, gepeld
8-10 sneetjes stokbrood of ciabatta

1. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Snijd de partjes in kleine blokjes. Meng in een kom de tomatenblokjes met basilicum, zout en versgemalen peper.
2. Leg de sneetjes brood ca. 10 cm onder de ovengrill en rooster ze aan beide kanten goudbruin; let goed op, want ze verbranden sneller dan je denkt.
3. Wrijf de broodjes in met de teen knoflook. Besprenkel ze vervolgens met wat olijfolie. Schep het tomatenmengsel erop. Eet ze meteen op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten