12 juni


Salade met spekjes en ei

Weer iets heel eenvoudigs want Flo had vandaag een feestje en kwam wat later thuis. Het was ook de laatste dag van school! Wij hebben nu al vakantie! Tien weken!!! Ik had vandaag een Award Ceremony op Whitman (de high school waar ik volgend jaar naartoe ga) en we kregen een rondleiding door het gebouw. Het is heeeeel groot! Ik vind het fijn dat ik nu vakantie heb, maar ik vond het wel moeilijk om afscheid te nemen van al mijn vriendinnen. We aten dus deze salade met ei, avocado en spekjes, het was erg lekker. 




Friséesalade met spekjes en ei


Salade, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten


4-6 eieren
150 g bacon, in stukjes
200-250 g friséesla, in grove stukken
2 avocado's, geschild, pit verwijderd en in plakjes
Voor de dressing:
1 el rode-wijnazijn
2 tl mosterd
3-4 el olijfolie


1. Kook de eieren ca.  5 minuten (of 2-3 minuten langer als je meer van hardgekookte eieren houdt). Neem ze uit de pan en spoel ze onder koud stromend water. 
2. Bak intussen de bacon in een koekenpan zonder vet mooi bruin. Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.  
3. Meng in een kommetje (of schud in een jampotje) de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 
4. Meng vlak voor het serveren de sla met dressing en avocado. Verdeel de sla over diepe borden en verdeel er de bacon over. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Leg de eitjes op de sla. Lekker met gegrilde sneetjes brood.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten