11 juni

Spaghetti met home made pesto

Dit is een heel snel gerecht en dat was vandaag goed, want ik was heel erg moe. Ik ben namelijk op een fieldtrip naar King's Dominion geweest. Dat is een pretpark met alleen maar achtbanen!!! Wij maken onze pesto altijd zelf. Het is lekkerder dan uit een potje en het is heel makkelijk om te maken. Deze pesto had mijn moeder gemaakt met kruiden die in onze tuin groeien, zoals basilicum, rucola en peterselie.





Spaghetti met pesto

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

50 g basilicum of gemengde kruiden(zoals basilicum, peterselie en rucola)
1 teen knoflook, gepeld 
40 g pijnboompitten, licht geroosterd
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, plus extra
100 ml olijfolie
400 g spaghetti
Extra: staafmixer

1. Pureer met een staafmixer de basilicum (en eventueel andere kruiden samen met de knoflook, pijnboompitten en een scheut olijfolie. Voeg geleidelijk de rest van de olie toe en pureer alles tot een mooie groene dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht (ongeveer een kopje)
3. Meng in een voorverwarmde schaal de spaghetti met de pesto en maak de pasta smeuïger door wat kookwater toe te voegen. Verdeel over borden en strooi er nog wat fijngesneden kruiden, geraspte Parmezaan en versgemalen peper over. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten