15 juni

Giant cookies


Ik was vannacht niet zo lekker, dus ik had vandaag nog een bijkomdagje. Om toch iets nuttigs te doen, heb ik koekjes gebakken.  Het recept is uit een kookboek van een The Bakery in Savannah, waar we met Spring Break zijn geweest. In het kookboek (hieronder op de foto) staan hele lekkere recepten, maar de voorkant is best raar. Ook wel grappig en heel Amerikaans :) . Het zijn uiteindelijk Oatmeal Coconut Cookies geworden. Ik heb het recept iets aangepast, want ik heb de rozijnen eruit gelaten, en ik heb alle specerijen door Hollandse koekkruiden vervangen. De koekjes lopen nogal uit in de oven dus het zijn giant cookies geworden. Ze zijn heel lekker chewy! 







Giant oatmeal coconut cookies


Voor 24 grote koekjes


175 g bloem
1/2 tl bakpoeder
mespunt zout
1 tl koekkruiden
225 g roomboter, om kamertemperatuur
270 g suiker
2 grote eieren
1 tl vanille-extract (of 1 zakje vanillesuiker)
200 g havervlokken
40 g gemalen kokos
Extra: ijsschep


1. Verwarm de oven voor op 175 C. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, het zout en de koekkruiden.
2. Klop in een kom met een mixer de boter en suiker in enkele minuten romig. Voeg een voor een de eieren toe en meng de vanille erdoor. Klop tot het mengsel luchtig is. Meng er dan de haver door.
3. Voeg het bloemmengsel aan het eimengsel toe en meng het goed door elkaar. Meng er vervolgens de kokos door. 
4. Schep met een ijsschep bolletjes deeg uit de kom en leg ca. 4 cm uit elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de bolletjes deeg iets platter. 
5. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rek. Ze blijven 3 dagen goed in een afgesloten blik. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten