Kip met spek en rabarberchutney
Mijn moeder had vandaag rabarberchutney gemaakt. We aten het bij gebakken kip met spek. Flo vond het heerlijk, maar ik vond de spek iets te zout. De chutney was best pittig, maar paste wel goed bij de rest. Al hou ik eigenlijk niet zo van de combinatie zout met zoet.
Kip met pancetta en rabarberchutney
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor de rabarberchutney:
1 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
300 g rabarber, in stukjes
1 appel, geschild en in blokjes
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
2 el ciderazijn
3 el rietsuiker
Voor de kip:
4 kleine kipfilets ( of 500 g kipfilet in 4-8 lange repen)
4-8 plakjes pancetta
2 el olijfolie
1. Maak eerst de chutney. Verhit de olie in een pannetje en fruit het uitje. Voeg rabarber, appel, gemberwortel, azijn, suiker, 75 ml water en wat zout en peper toe. Laat 10-15 minuten koken tot de rabarber uit elkaar is gevallen, maar de appelblokjes nog wel zichtbaar zijn. Je kunt de chutney lauwwarm eten of laten afkoelen en in een afgesloten potje in de ijskast bewaren.
2. bestrooi de kipfilets met zout en peper en wikkel om elke filet 1-2 plakjes pancetta.
3. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de filets op matig vuur 5-7 minuten tot de kip gaar is; keer ze regelmatig.Serveer met de chutney en een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten