Eigenlijk wilden we deze salade met parmaham maken, maar die was op in de winkel, dus we hebben hem met gerookte zalm gegeten. Ook lekker. Flo is niet zo dol op asperges, maar mijn moeder blijft het proberen ;). Flo hield vroeger ook niet van avocado en nu is het een van haar lievelingsgroenten.
Kruidensalade met asperges en zalm
Maaltijdsalade, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
250 g groene asperges
150 g gemengde sla
2 handen zachte gemengde kruiden, zoals dille, koriander, basilicum en bladpeterselie
2 bosuitjes, in ringetjes
5 el olijfolie
1 el citroensap
200 g gerookte zalm, in repen
16-20 mini-mozzarella (bocconcini), uitgelekt
1 citroen, in partjes
1. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af. Snijd de asperges in stukken van 3-4 cm. Kook ze in ruim water met zout in ca 4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
2. Meng in een schaal de sla met de kruiden, bosuitjes en asperges. Klop in een kommetje de olie met citroensap, zout en peper door elkaar en meng voorzichtig door de sla.
3. Verdeel de sla over 4 diepe borden. Verdeel er de zalm en mozzarella over. Bestrooi met versgemalen peper. Serveer met partjes citroen en warm stokbrood.
TIP Ook lekker met parmaham in plaats van gerookte zalm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten