22 mei

Kipspiesjes met ham

Vandaag is mijn overgrootoma jarig (de oma van mijn moeder)! We noemen haar ook gewoon oma. Ze is 93 jaar geworden. We hebben even met haar geskyped en voor haar gezongen. Ze is heel jong voor haar leeftijd, want ze skyped veel en zit zelfs op facebook!!! Verder rijdt ze nog auto en is ze hier al 2 keer bij ons in Amerika geweest. Jammer dat mijn oma deze spiesjes niet samen met ons kon eten, want ze waren heel lekker. 






Kip-tijmspiesen met ham

Grillgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten, plus 20 minuten marineren.

500 g kipfilet
1 tenen knoflook
3 takjes tijm, blaadjes gerist, plus 4-8 extra takjes
3 el citroensap
6-8 plakjes rauwe ham
2 kleine rode uien, elk in 4 parten
olijfolie om te bestrijken
Extra: 4 metalen spiesen, evt. BBQ of grillpan

1. Snijd de kipfilets in blokjes van 3 cm. Knijp de knoflook uit. Meng de kip in een kom met het citroensap, de geperste knoflook en tijm. Laat minimaal 20 minuten in de koelkast marineren. Bestrooi de kip met zout en peper. 
2. Snijd de plakjes ham in dunne lange repen. Wikkel om de blokjes kip een reepje ham ( het is niet erg als niet alle blokjes met ham zijn omwikkeld);  wikkel bij enkele  blokjes kip ook een takje tijm mee. 
3. Rijg de blokjes kip samen met de partjes ui aan de spiesen. Bestrijk ze dun met olie, leg ze op BBQ,  in de grillpan of onder de ovengrill en gril ze in 10-12 minuten goudbruin en gaar; keer ze regelmatig.  Lekker met een tomatensalade en knoflookbrood.

TIP De spiesen zijn ook lekker met rozemarijn of salie in plaats van tijm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten