Tomatenrisotto met geitenkaas en rucola
Mijn vader zit weer in NL, dus we aten met z'n drietjes. We mochten bij een film eten en we hadden de film We Bought a Zoo gekozen. Met Matt Damon en Scarlett Johansson. Ik vond het een goeie film en Flo ook. Wel een beetje zielig, want er gaan een moeder en een tijger in dood....Deze risotto vonden we allemaal erg lekker. Flo houdt normaal niet zo van risotto, maar deze met tomatensaus ging er zo in.
Tomatenrisotto
met rucola en geitenkaas
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
300 g risottorijst
een scheutje witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
6 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en fijngesneden
1 tl gedroogde oregano
ca. 750 ml warme kip- of groentebouillon
2 handenvol rucola
100 g geitenkaas, verkruimeld
1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de
ui en bleekselderij 4-5 min op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak de
korrels kort mee tot ze glanzen.
2. Schenk de wijn erbij en laat wegborrelen. Meng er
de tomatenblokjes, gedroogde tomaatjes, oregano en ongeveer een kwart van de
bouillon door. Laat de rijst zachtjes koken; roer regelmatig.
3. Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen
weer een flinke scheut bouillon toe. Zet het vuur lager en blijf roeren tot al
het vocht bijna is opgenomen. Herhaal deze handeling tot de risotto na ca. 20
minuten romig en beetgaar is. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om
de risotto iets smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de
risotto in diepe borden en verdeel er de rucola over. Verkruimel er de
geitenkaas over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten