20 mei

Mie, steak en paksoi uit de wok


Het was de hele dag heel erg mooi weer en warm, maar 's avonds koelde het af door wind. We hebben daarom binnen gegeten. Dit roerbakgerecht is zo klaar en mmmmm.  Flo vond het iets te pittig, maar heeft het toch opgegeten (het duurde wel lang ;)).





Mie, steak en paksoi uit de wok


Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten


400 g ribeye steak of NY stripsteak
2 struiken paksoi (of 4-5 struikjes bok-choy)
250 g mie (of Japanse soba noodles)
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
2-3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
3 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 citroen in partjes, voor erbij


1. Snijd de steak in dunne reepjes. Snijd de kontjes van de paksoi af en snijd de groente in repen van 2-3 cm dik. Kook de mie (of soba) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de mie af en laat uitlekken in een vergiet. 
2. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees op hoog vuur 1-2 minuten. Meng er de knoflook, gember en chilipeper door en voeg de paksoi, sojasaus en sesamolie toe. Roerbak alles op hoog vuur 1 minuut. 
3. Meng er tenslotte de mie door en roerbak alles kort tot de mie warm is. Schep in kommen en serveer met partjes citroen.  

1 opmerking:

  1. Lijkt mer erg lekker! O ja, ik was erbij! Het was erg lekker. Ben benieuwd wat jullie zonder mij hebben gegeten.... Liefs, papa

    BeantwoordenVerwijderen