19 mei

Vispotje met venkel en kikkererwten


Eigenlijk ben ik niet zo'n fan van vis, vooral niet van die grote vissen.  We eten het niet zo vaak omdat er veel mis is met vis :( .  De zee is erg vervuild en dat zit ook in vis.  Wist je dat sommige vissen zelfs plastic eten? Dat heeft mijn oma een keer in een documentaire op tv gezien. Vanavond aten we zeebaars met een keurmerk. Dat is beter.De saus erbij vond ik wel heel erg lekker.



Vispotje met venkel en kikkererwten


Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten


1 venkel
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 - 1 tl gedroogde chilivlokken
1 blik tomatenblokjes (400 g)
een scheut witte wijn
200 ml warme vis- of groentenbouillon
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
4 witvisfilets met MSC keurmerk à 150 g (bijv. zeebaars of heilbot)
2 el fijngehakte bladpeterselie
1 citroen, in partjes 


1. Halveer de venkel . Snijd de harde kern eruit, snijd de rest van de venkel in dunne reepjes.
2. Verhit in een ruime pan de olie en bak de ui en knoflook 1-2 minuten op matig vuur. Voeg de venkel toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de chilivlokken, tomaten met sap, witte wijn, bouillon en wat zout toe. Laat alles op een matig vuur afgedekt 15 minuten op laag vuur sudderen; roer af en toe.
3.  Meng de kikkererwten door de saus. Bestrooi de visfilets met wat zout en peper. Leg ze op de saus in de pan. Laat de vis met afgedekt afhankelijk van de dikte in 6-8 minuten zachtjes gaar stoven.  Strooi er peterselie over en serveer met partjes citroen. Lekker met stokbrood.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten