18 mei

Ratatouille met eitjes

Ik hou heel erg van ratatouille. We hebben dit gerecht vaker gegeten, maar nog nooit op deze manier met eitjes. Vaak eten we er kip of zo bij. Nu is het een lekker vegetarisch gerecht. Het is een van de éénpansgerechten die mijn moeder deze week moet maken. Ik vind het er leuk uitzien met die eitjes bovenop.





Ratatouille met eitjes 

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 25 minuten stooftijd

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 aubergine, in blokjes
1 groene of gele courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2-3 takjes tijm, naaldjes gerist1 el kappertjes
1 el rode-wijnazijn
6-8 eieren
2 el fijngehakte bladpeterselie

1. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur.
2. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak de groenten 4-5 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, tijm, kappertjes, azijn, zout en peper toe en laat alles afgedekt op laag vuur ca. 20 minuten stoven tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe en voeg als het iets te droog is een klein scheutje water toe.
3. Neem het deksel van de pan en maak 6-8 'kuiltjes' in de ratatouille. Breek boven elk kuiltje voorzichtig een eitje. Leg het deksel weer op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden. Strooi wat zout en peper over eieren en garneer met peterselie. Lekker met stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten