15 mei

Kip met bonen en salsa

Mijn moeder moet deze week wat éénpansgerechten testen. Vandaag kregen we kip met bonen, paprika en erop een salsa met avocado. Flo is dol op Mexicaans eten, maar houdt niet van te pittig, dus had mijn moeder  er niet te veel hete peper ingedaan. Mijn vader vond dat jammer, en ik eigenlijk ook wel, want nu miste het gerecht iets. Gebruik dus gewoon de hele chilipeper!




Mexicaanse kip met salsa

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30-35 minuten


4 kipfilets (ca. 500 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 rode chilipeper, fijngehakt (of voor de VS: 1 fijngehakte chipotle peper in adobo saus (blikje))
1 tl gemalen komijn
Voor de salsa
1 rijpe avocado, gepeld en in blokjes
1 rijpe vleestomaat, in blokjes
2 bosuitjes, in ringetjes
een handje korianderblaadjes, grof gehakt
sap van 1 limoen

1. Bestrooi de kipfilets met wat zout en peper. Verhit de olie in een ruime pan en bak de kipfilets rondom bruin aan. Neem ze even uit de pan. 
2. Bak in het bakvet de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de repen paprika toe en bak ze 1-2 minuten mee.  Meng er het blik tomaten met sap, de chilipeper, komijn en wat zout door.  Laat de saus op matig vuur  afgedekt ca. 10 minuten sudderen. Voeg als de saus te droog lijkt te worden een klein scheutje water toe. 3. Meng de kidneybonen door de saus en leg de kipfilets erbij. Laat alles afgedekt nog 10-15 minuten op matig vuur sudderen tot de kip gaar is. 
4. Maak intussen de salsa door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met wat zout. Schep de kipfilets met bonensaus in diepe borden en verdeel er wat van de salsa over.

TIP Het gerecht wordt iets minder pittig als je de zaadjes van de chilipeper verwijderd en alleen het vruchtvlees gebruikt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten