Pilav met garnalen
Dit is weer een éénpansgerecht van mijn moeder. We vonden dat het nog iets groens miste, dus mijn moeder heeft in het recept nog spinazie toegevoegd. En ik denk dat het lekkerder is als je de garnalen van tevoren pelt, dus ook dat heeft ze in het recept aangepast. We hebben weer buiten gegeten. Dit weekend gaat mijn vader de muggentent opzetten (gazebo), want hij is een paar keer gestoken (en ik trouwens ook) :( .
Pilav met garnalen
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
3 el Indiase currypasta (potje, Patak’s)
250 g basmatirijst
750 g warme kippenbouillon
16-20 rauwe tijgergarnalen, gepeld
200 g peultjes, afgehaald
1 flinke hand bladspinazie
1 citroen, in partjes
1. Verhit de olie in ruime pan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee. 2. Meng vervolgens de rijst erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk 500 ml bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst afgedekt 10 minuten zachtjes koken; roer af en toe. 3. Meng de garnalen door de rijst. Voeg als de rijst te droog is nog een scheutje bouillon toe. Laat de rijst op laag vuur nog 3 minuten afgedekt sudderen.
4. Voeg de peultjes en spinazie toe en laat 2 minuten sudderen tot de peultjes beetgaar zijn en de spinazie is geslonken. Laat de pilav voor het serveren 5 minuten afgedekt staan. Garneer met koriander en partjes citroen. Lekker met mangochutney.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten