14 mei

Omelet met basilicum, tomaten en feta

Vandaag heb ik een iphone gekregen! Geen nieuwe, maar de oude iphone 4 van mijn moeder (die eigenlijk nog gewoon nieuw is). Zij heeft een iphone 4S gekocht, omdat je daar betere foto's mee maakt. Ik ben super blij!!! Omdat mijn moeder bijna 2 uur bezig is geweest in de AT&T winkel (de telefoonwinkel) en pas om zeven uur thuis kwam, aten we iets heel snels en makkelijks. 




Omelet met basilicum, tomaatjes en feta

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten   

8 eieren
een handje gescheurde basilicumblaadjes, plus extra
1 el olijfolie
1 ui, in halve ringen
125 g kerstomaatjes
100 g feta, in blokjes
8-10 zwarte of groene olijven zonder pit

1. Verwarm de ovengrill voor. Klop de eieren in een kom los met de basilicum, wat zout en peper. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uiringen op matig vuur ca. 4 minuten tot ze zacht zijn. 
2. Schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet op matig vuur 4-5 minuten. 
3. Verdeel de tomaatjes, feta en olijven over de omelet en zet kort onder de grill in de oven tot de bovenkant goudbruin en gestold is. Strooi er blaadjes basilicum over. Serveer met stokbrood en een gemengde salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten