Tagliatelle met mosselen & chorizo
We hebben moederdag een beetje gevierd. We hebben in de tuin ontbeten. Flo was er niet bij, want zij had een sleepover. Zij kwam wat later doodmoe thuis, want ze had nauwelijks geslapen. Ik had een tekening en kaart voor mijn moeder gemaakt en mijn vader had natuurlijk een kookboek voor mijn moeder gekocht. Flo's cadeautje komt nog, want dat is nog niet af. 's Avonds hebben we deze pasta in de tuin gegeten (sorry Nederland, maar de zomer is hier begonnen).
Tagliatelle met mosselen & chorizo
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
1 kg
mosselen
1/2 el olijfolie
100 g
chorizo, in plakjes of blokjes
1 ui,
gesnipperd
1 teen
knoflook, fijngehakt
2
vleestomaten, in kleine stukjes
100 ml
droge witte wijn
400 g tagliatelle (of spaghetti)
chilipeper
uit de molen
enkele
takjes platte peterselie, fijngehakt
1. Was de
mosselen en verwijder kapotte exemplaren. Verhit de olie in een ruime (mossel)pan
en bak de chorizo 2 minuten op matig vuur tot het vet vrij komt.
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten al omscheppend mee. Meng er de tomaten door en bak ze 3-4 minuten mee. Voeg de wijn en mosselen toe en kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze open zijn (gooi mosselen die dicht zijn gebleven weg).
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten al omscheppend mee. Meng er de tomaten door en bak ze 3-4 minuten mee. Voeg de wijn en mosselen toe en kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze open zijn (gooi mosselen die dicht zijn gebleven weg).
3. Kook
intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de spaghetti
af en schep door de mosselen. Kook alles nog 1 minuut, de spaghetti zal het
vocht voor een groot deel opnemen. Breng op smaak met zout en chilipeper.
Strooi de peterselie erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten