12 mei

Chicken Caesar Salad


Vandaag heb ik met mijn Nederlandse vriendinnen Sophie en Valerie een trailer voor een film gemaakt.Dat moet voor de Nederlands School. Het was erg gezellig en de trailer is een grote blooper geworden! Daarna ben ik met mijn ouders naar de Ikea geweest om een nieuw matras te  kopen voor mijn nieuwe bed. Toen we weer thuis kwamen, was het al laat en we hebben een lichte Chicken Caesar Salad gemaakt. Flo had een sleepover, dus we hebben met z'n drietjes bij de film Joyful Noise (met Dolly Parton)gegeten. Een geslaagde dag zeg maar!







Chicken Caesar Salad


Maaltijdsalade, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten


2 el olijfolie
500 g kipfilet
1 flinke krop Romeinse sla
stukje Parmezaanse kaas
Voor de croutons:
2 el boter
2 el olijfolie
250 g witbrood zonder korst ( bijv. oud stokbrood), in blokjes
1 tl zout
een mespunt cayennepeper
Voor de dressing:
5 el mayonaise
1 tl pittige mosterd
1 teen knoflook, geperst
4 ansjovisfilets, fijngehakt
1-2 el citroensap

1. Maak eerst de croutons. Verwarm de oven voor op 225 C. Smelt de boter met de olie in een pannetje. Neem van het vuur en meng er zout, peper en cayennepeper door. Wentel de blokjes brood door het botermengsel. Let er op dat alle blokjes zijn bedekt. Verdeel het brood over een bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat ze afkoelen. 
2.  Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de files afhankelijk van de dikte in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Leg ze even op een bord.
3. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.  Snijd de sla in repen van 2-3 cm. Meng in een schaal de sla met de dressing. Snijd de kip in repen en leg op de sla. Verdeel er de croutons over. Rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten