10 mei

Spaghetti with meatballs

Flo had International Night op haar school, en dan moeten alle buitenlandse kinderen een hapje meenemen uit hun land. Flo had boterkoek en gehaktballetjes mee. Mijn moeder had zoveel balletjes gemaakt, dat wij toen we terug kwamen een pasta met gehaktballetjes hebben gegeten. Heel Amerikaans.





Spaghetti with meatballs

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd:

400 g spaghetti
een stukje Parmezaanse kaas
Voor de saus:
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
2 blikken tomatenblokjes (400 g)
1 laurierblaadje
Voor de balletjes:
1 snee brood, korst verwijderd
scheut melk el olijfolie
2 sjalotjes
400 rundergehakt
1 ei
1 el fijngehakte kruiden ( bijv. rozemarijn, peterselie of basilicum)
2-3 el bloem

1. Maak eerst de saus. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 1-2 minuten op matig vuur. Voeg de tomatenblokjes en laurier toe en laat de saus zonder deksel op matig vuur ca. 20 minuten inkoken; roer af en toe. De saus moet lekker dik zijn. Breng op smaak met zout en peper.
2. Maak intussen de gehaktballetjes. Leg het brood in een diep bord en schenk er wat melk op. Laat het even weken. Verhit  1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de sjalotjes 2 minuten op matig vuur.
3. Knijp het brood uit. Meng in een kom het gehakt met de gebakken sjalotjes, het brood, het ei, de fijngehakte kruiden, zout en peper.  Draai van het gehakt balletjes ter grootte van grote knikkers en wentel ze door de bloem.
4. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes op matig vuur in ca. 8 minuten bruin en gaar. Zet het vuur laag als de balletjes te snel bruin worden. Laat ze met een deksel op de pan dan verder gaar sudderen. Meng de gehaktballetjes door de tomatensaus.
5. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Meng de spaghetti door de saus en schep op borden. Rasp er parmezaan over.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten