9 mei

Salade met aardbei en rucola

Ik vond dit nogal een rare combinatie voor een salade, maar omdat het aardbeientijd is, maakt mijn moeder van alles met aardbeien. We krijgen smoothies met aardbei, toetjes met aardbei, en nu ook deze salade. Ik vond de salade best lekker! Wij aten er kippenpootjes met mosterd uit de oven bij.




Salade met aardbei, avocado en geitenkaas

Lunch- of Bijgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 10-15 minuten

100 g rucola of waterkers
1 rijpe avocado, geschild, pit verwijderd en in plakjes
250 g rijpe aardbeien, kroontjes verwijderd en in plakjes
100 g zachte geitenkaas
1-2 el geroosterd amandelschaafsel
Voor de dressing:
5 el oijfolie
1 el balsamico-azijn
zeezout & versgemalen peper

1. Klop in een kommetje de ingredienten voor de dressing door elkaar. 
2. Meng in een schaal de rucola met de avocado en aardbeien. Hussel er voorzichtig de dressing door. 
3. Verkruimel de geitenkaas over de salade en strooi er het amandelschaafsel over.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten