Shrimp & Grits
We zijn weer thuis! We hadden wat ingrediënten uit het Zuiden meegenomen, dus mijn ouders hebben nog een Southern gerecht gemaakt: Shrimp & Grits. Grits is eigenlijk gewoon polenta. In het Zuiden eten ze dat heel veel. Shrimp & Grits is daar een hartig ontbijtgerecht, maar wij aten het als avondeten.
Shrimp & grits
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten
500 ml melk
200 g witte of gele grits ( of polenta)*
125 g chorizoworst, in plakjes
1 stengel prei, in dunne ringen
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
500 g gepelde rauwe garnalen (diepvries), ontdooid
klein handje bladpeterselie, grof gehakt
1. Breng de melk samen met 500 ml water en wat zout aan de kook. Voeg de grits of polenta toe en en laat al roerend op laag vuur volgens de aanwijzing op de verpakking gaarkoken. Breng op smaak met versgemalen peper.
2. Bak intussen de plakjes chorizo in een ruime koekenpan zonder vet of olie op matig vuur tot het vet vrij komt. Voeg de prei, knoflook en paprika toe en bak 2-3 minuten al omscheppend mee.
3. Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend mee tot ze gaar zijn en roze zien. Verdeel de grits of polenta over borden en schep er het garnalenmengsel op. Strooi er wat peterselie over.
*In NL oa verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenwinkels of natuurvoedingswinkels
Geen opmerkingen:
Een reactie posten