Mijn vader is vandaag naar NL vertrokken. Flo en ik wilden graag weer eens enchiladas eten, dus heeft mijn moeder ze voor ons gemaakt. En we hebben ze gegeten bij....Cupcake Wars!! Dat is een van onze favoriete programma's op tv.
Enchiladas
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd1 teen knoflook, fijngehakt
1 chipotle-peper in adobo-saus (blikje), fijngehakt (of 1 tl pikant paprikapoeder)
1 kleine courgette, in blokjes van 1 cm
1 paprika, in blokjes van 1 cm
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kidneybonen (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
8 middelgrote wraptortilla’s
125 ml crème fraîche
100 gram geraspte belegen kaas
een handje korianderblaadjes
2. Voeg de blokjes courgette en paprika toe en bak alles 2 minuten op matig vuur. Schenk de tomatenblokjes erbij. Voeg de kidneybonen en Mexicaanse kruiden of komijn toe. Schep alles goed om en laat de saus 15-20 minuten op matig vuur sudderen tot alle groenten gaar zijn en het vocht voor een groot deel is verdampt. Roer de saus af een toe door en breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel de groentensaus over de tortilla’s. Rol ze op en leg ze met de naden naar beneden in een ovenschaal. Bestrijk ze met de crème fraîche en verdeel er de geraspte kaas over. Bak de enchiladas in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en strooi er koriander over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten