Vandaag zijn we uit Savannah vertrokken. Onderweg konden we geen leuke lunchplek vinden, er waren alleen maar ongezellige en ranzige wegrestaurants. We slapen weer in Durham. Daar zit Foster's Market, een café en winkel waar je lekker kunt eten. Mijn moeder heeft er een kookboek gekocht. Omdat we niet hadden geluncht zijn we meteen doorgereden naar Foster's Market en hebben vroeg gegeten (half zes! Normaal eten we niet voor half acht). We hadden daar onder andere Deviled Eggs (gevulde eitjes, dat is een traditioneel hapje uit het Zuiden) besteld en kregen daarbij Biscuits (broodjes die je in het Zuiden bijna bij alles krijgt). Het makkelijke receptje hieronder is uit het kookboek dat mijn moeder heeft gekocht.
Deviled Eggs
Borrelhapje, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten
6 hardgekookte eieren, gepeld
2 el mayonaise
1 tl pittige mosterd
2 tl witte-wijnazijn
1 el fijngehakte dille
1. Snijd de eitjes over de lengte doormidden. Schep de eidooiers eruit, let erop dat de eiwitten mooi heel blijven.
2. Prak in een kom de eidooiers met de mosterd, azijn en dille tot een zacht mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
3. Vul met het eigeelmengsel de eiwitten. Garneer met takjes dille, plakjes augurk of ringetjes ingelegde okra (zoals op de foto, okra is een groente die veel in het Zuiden van Amerika wordt gegeten).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten