Vandaag is onze laatste dag in Savannah. We hadden een druk programma. Eerst hadden we een paasontbijt met eieren zoeken. Het is een dag te vroeg, maar morgen hebben we er geen tijd voor, want dan moeten we weg. Toen moesten we naar 2 musea. Daarna zijn we gaan picknicken op een mooie oude begraafplaats bij een rivier (mijn ouders lezen een boek over Savannah en daar komt de begraafplaats in voor), en daarna gingen we nog naar het strand. We kwamen laat terug en toen heeft mijn vader zijn Penne met Spicy Wodka Sauce weer eens gemaakt. Flo had als eerste haar bord leeg (ze kreeg de pasta zonder wodka en pepers).
Picknick bij de begraafplaats in Savannah |
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten
250 g spekreepjes ( bijv. pancetta)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 blaadjes laurier
2 theel. gedroogde chilivlokken of 1 verkruimelde gedroogde chilipeper
400 g penne rigate (of andere korte pasta)
125 ml crème fraîche
2-3 eetl. wodka
zout en versgemalen peper
2 eetl. fijngehakte bladpeterselie
1 Bak de spekjes in een ruime droge pan (groot genoeg om straks de pasta bij te doen) goudbruin. Schep de spekjes op een bord en schenk de helft van het bakvet uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de ui 2 minuten met de knoflook.
2 Voeg de tomatenblokjes, de laurierblaadjes en chilipeper toe. Laat de saus op matig vuur 10-15 minuten sudderen en inkoken, roer de saus zo nu en dan door.
3 Kook intussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Meng er direct de crème fraîche en wodka door en verwarm de pasta nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
4 Verdeel de pasta over borden en strooi de peterselie erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten