Dit is de laatste burger die we voorlopig thuis te eten krijgen. Ik kan nog steeds niet kiezen welke ik het lekkerst vond. Mijn moeder vond zelf de tonijnburger het lekkerst. Saartje vond in elk geval deze kipburgers het lekkerst, want ze is dol op kip en bacon! Op de foto krijgt ze een stukje bacon van Flo.
Kipburgers met bacon
Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
500 g kipfilet, in blokjes
1 el fijngehakte rozemarijn
2 el bloem
2 el olijfolie
8 plakjes bacon
3 el yoghurtmayonaise
2 el grove mosterd
4 stukken stokbrood of burger buns
2 handenvol veldsla of rucola
enkele ringen ui
4 middelgrote zoetzure augurken, in plakjes
Extra: keukenmachine, keukenpapier
1. Maal in de keukenmachine de kipblokjes samen met de rozemarijn, 1 theelepel zout en flink wat versgemalen peper net niet helemaal fijn. Vorm van het kipgehakt met vochtige handen 4 burgers van ca. 2 cm dik. Wentel ze door de bloem.
2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipburgers 4-5 minuten per kant. Bak intussen een andere koekenpan zonder olie of boter de plakjes bacon in enkele minuten bruin en krokant. Laat ze uitlekker op keukenpapier.
3. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd. Snijd de de stukken stokbrood of bolletjes open. Beleg de onderste helften met sla, de kipburgers, de bacon, de ringen ui, de augurk en mosterdsaus. Serveer met geroosterde groenten uit de oven (zoals ui, paprika en courgette) en chips.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten