Flo houdt niet van kaas (behalve van gesmolten kaas), maar wel van....oesters!!! Vanavond had mijn vader als voorafje oesters klaargemaakt. Ik vind ze ook lekker, vooral de grote. Daarna kregen we wéér burgers, omdat mijn moeder ze moest testen. Dit keer had mijn moeder ze met tonijn gemaakt, ook heel erg lekker. Het is de derde burger die ik deze week heb gegeten en ik kan niet kiezen welke ik het lekkerst vond.
Tonijnburgers met home made rémouladesaus
Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 15-20 minuten rusten
3 blikjes tonijn op water (à 185 g), uitgelekt
3 sneetjes oud witbrood, korsten verwijderd en verkruimeld
2 eieren
1 el fijngehakte bladpeterselie
1 tl gedroogde oregano
geraspte schil van 1 citroen (alleen het geel)
2 el mayonaise
2 el bloem
2 el olijfolie
4 bolletjes ( bijv. meergranen of zachte burger buns)
2 handenvol rucola of jonge bladsla
1 vleestomaat, in plakken
Voor de remouladesaus:
Voor de remouladesaus:
3 el mayonaise
3 el zure room
2 ansjovisfilets, fijngehakt
1 el kappertjes, uitgelekt
1 el fijngehakte peterselie
1/2 ui, gepeld
1 el citroensap
1. Maak in een kom de tonijn met een vork fijn. Meng er het broodkruim door en wrijf alles met je vingertoppen zo fijn mogelijk. Meng er de eieren, de peterselie, de oregano, de citroenrasp en de mayonaise door. Breng op smaak met zout en flink wat versgemalen peper.
3 el zure room
2 ansjovisfilets, fijngehakt
1 el kappertjes, uitgelekt
1 el fijngehakte peterselie
1/2 ui, gepeld
1 el citroensap
1. Maak in een kom de tonijn met een vork fijn. Meng er het broodkruim door en wrijf alles met je vingertoppen zo fijn mogelijk. Meng er de eieren, de peterselie, de oregano, de citroenrasp en de mayonaise door. Breng op smaak met zout en flink wat versgemalen peper.
2.Vorm van het tonijnmengsel met vochtige handen 4 burgers van ca. 2 cm dik. Laat ze 15-20 minuten in de koelkast iets opstijven.
3.Maak intussen de remouladesaus. Meng in een kom de mayonaise met de zure room, ansjovis, kappertjes en peterselie. Rasp er met behulp van een grove rasp de ui boven en meng het erdoor. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
4.Wentel de burgers door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de burgers ca. 3 minuten per kant. Snijd de meergranenbolletjes open en beleg de onderste helften met de sla, tonijnburgers, tomaat en remouladesaus. Dek af met de bovenste helften brood. Lekker met Vlaamse frieten of geroosterde bietjes uit de oven.
4.Wentel de burgers door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de burgers ca. 3 minuten per kant. Snijd de meergranenbolletjes open en beleg de onderste helften met de sla, tonijnburgers, tomaat en remouladesaus. Dek af met de bovenste helften brood. Lekker met Vlaamse frieten of geroosterde bietjes uit de oven.
Heerlijk Rosa! Ik heb ze gemaakt met zalm (tonijn is niet erg populair bij onze kleine kinderen) en als kruiden wat rozemarijn en dille gebruikt. We hadden hier 5 kinderen, iedereen heeft er echt heerlijk van gesmuld! Saus ook een groot succes (door een zeef gedrukt ivm gepiep over stukjes ;-) Verder nog courgette op de burgers en: hmmmmm, dit gaan wij vaker maken!
BeantwoordenVerwijderen