Dit recept is een bonusrecept, want vandaag is het Leap Day (schrikkeldag)! Deze week zullen we nog wel vaker burgers eten, want mijn moeder moet er een paar testen ;).
Flo, Saartje en Stoffel (knuffel Flo) vinden burgers ook lekker! |
Lamsburgers met tzatziki
Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
500 g lamsgehakt
1 teen knoflook, geperst
10 blaadjes verse munt, in ragfijne reepjes
1 tl gemalen komijn (djinten)
2 el olijfolie
1 klein Turks brood
2 handenvol jonge bladspinazie of enkele blaadjes little gem
3-4 radijsjes, in dunne plakjes
Voor de tzatziki:
1 komkommer
200 g Griekse yoghurt
10 blaadjes verse munt, in ragfijne reepjes
2 bosuitjes, in dunne ringen
chilisaus (of hot tomatenketchup), om erbij the serveren
Extra: grillpan
1. Maak eerst de tzatziki. Schil de komkommer en snijd de komkommer over de lengte doormidden. Ris er met een theelepel de zaadjes uit. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng in een schaaltje de komkommerrasp met de yoghurt, munt en bosuitjes. Breng op smaak met zout en peper.
2. Meng de knoflook, munt en komijn, zout en peper door het gehakt. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er platte schijven van 1, 5 cm dik van.
3. Verhit een grillpan tot zeer heet voor. Bestrijk de lamsburgers aan beide kanten met wat olie en leg ze in de pan. Gril ze 3-4 minuten per kant tot ze van buiten bruin en van binnen nog een beetje rosé zijn.
4. Snijd het Turkse brood in vieren en snijd de stukken open. Leg de stukken brood op de snijkanten in de grillpan en gril ze tot ze lichtbruin zien. Belg de broodjes met wat bladspinazie, de lamsburgers, de tzatiki en enkele plakjes radijs. Dek af met de bovenste helften brood en serveer met chilisaus. Lekker met aardappeltjes uit de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten