28 februari

Tajine met kip voor door de week


Flo houdt heel erg veel van kikkererwten, dus die komen bij ons nogal eens op tafel. In deze tajine zitten ook gedroogde abrikozen. Ik vind zoet in hartige gerechten nooit zo lekker, dus mijn moeder heeft er niet teveel abrikozen in gedaan. Wij aten er quinoa bij, maar je kunt het ook met couscous eten.



Snelle tajine met kip, kikkererwten en abrikozen

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

4 kipfilet (of lekkerder: 500 g kippendijen zonder bot)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl gemalen gember
1/2 tl gedroogde chilivlokken
1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
enkele takjes koriander, steeltjes fijngehakt, blaadjes grof gesneden
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
4-8 gedroogde abrikozen, in reepjes

1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en bak de kipfilets (of dijen) aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord (ze hoeven nog niet gaar te zijn, want je legt ze straks terug in de saus).
2. Verhit nog 1 eetlepel olie in de pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de komijn, gember, chilivlokken toe en bak ze enkele seconden al omscheppend mee. Schenk de tomaten met sap erbij en voeg de fijngehakte koriandersteeltjes toe. Voeg de kikkererwten, abrikozen en een klein scheutje water toe. Leg een deksel op de pan en laat de saus 10 minuten op matig vuur sudderen; roer af en toe. 
3. Leg de kipfilets in de pan; bedek ze een beetje met de grove saus. Laat alles nog 10 minuten met een deksel schuin op de pan sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Schep kip met saus in een (tajine)schaal en strooi er de korianderblaadjes over. Lekker met couscous of quinoa. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten