Pasta met garnalen
Ik hou mijn blog nu al 2 maanden vol!!! Het is ook heel leuk om te doen. Vandaag aten we iets makkelijks, want mijn moeder moest nog ergens naar toe. Ik vind ansjovis zo los een beetje te zout en niet echt lekker. Maar als je ze door tomatensaus mengt, proef je ze haast niet. De saus krijgt er wel meer smaak door.
P.S. Volg mij nu ook op twitter: https://twitter.com/#!/Rosas365eats
P.S. Volg mij nu ook op twitter: https://twitter.com/#!/Rosas365eats
Pasta met garnalen
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
500 g gepelde rauwe garnalen (diepvries)
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
5 ansjovisfilets op olie (blikje), fijngesneden
1 blik tomatenblokjes op sap (blik (400 g)
½ tl gedroogde chilivlokken
scheutje witte wijn
400 g spaghetti of linguine
klontje boter
2 el fijngehakte peterselie
1. Ontdooi de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Verhit de olie in een ruime pan (waar later ook de pasta bij past) en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de ansjovis toe en bak kort mee tot ze zijn ‘gesmolten’. Voeg de tomatenblokjes met sap, de chilivlokken en een klein scheutje witte wijn toe. Laat de saus op matig vuur ca. 10 minuten sudderen.
3. Kook intussen de spaghetti of linguine volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Meng de garnalen door de saus en laat ze enkele minuten meesudderen tot roze en gaar zijn.
4. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta door de garnalensaus in de pan en meng er meteen een klont boter door (hierdoor wordt de pasta lekker romig). Voeg eventueel nog een klein scheutje pastawater toe om het wat smeuïger te maken. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de spaghetti met garnalen over diepe borden. Strooi er peterselie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten