27 maart

Roergebakken mie met garnalen

Vandaag heb ik een onderbeugel gekregen (ik had alleen een bovenbeugel). Super irritant!!! Ze hebben  achter op mijn kiezen een soort plastic geplakt, omdat ik anders met mijn boventanden de onderbeugel raak.... Nu kan ik bijna niet kauwen, alleen helemaal achterin. Mijn moeder heeft het eten dus heel fijngesneden. Ik voelde me net een klein kind.




Roerbak met mie en garnalen

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

250 g Chinese eiermie
2 el olie
1 rode peper, zaadjes verwijderd en in reepjes
2-3 cm verse gember, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 g verse of diepgevroren tijgergarnalen, gepeld (en ontdooid)
1 zak Oosterse wokgroente (400 g)*
2-3 el oestersaus
enkele druppels sesamolie
* Of snij zelf 1 rode paprika, 1 stengel prei en 1 struik paksoi in repen. 

1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  
2. Verhit de olie in een wok en bak de peper, gember en knoflook 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak ze op hoog vuur in 3 minuten gaar en roze. Voeg de groenten toe en roerbak ze nog 1-2 minuten mee tot ze beetgaar zijn. 
3. Meng er de noedels door en breng op smaak met oestersaus en sesamolie. Verdeel over vier kommen. 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten