Asperges met aardappelsalade
Voor deze asperges zijn we naar een supermarkt ver buiten de stad gereden! Mijn moeder moest dit recept op de foto zetten, maar kon hier nergens witte asperges vinden. Gelukkig was de supermarkt in de buurt van mijn vriendin Sophie, dus we konden het combineren. Ik vind witte asperges trouwens lekkerder dan groene asperges.
Asperges met aardappelsalade
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
750 g krieltjes in de schil
3 eieren
1 kg witte asperges
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el kappertjes, uitgelekt
3 el olijfolie
geraspte schil en sap van ½ citroen
75 g veldsla
125 g boter, gesmolten
1. Kook de krieltjes met zout in 10-13 minuten gaar. Giet ze af en laat tot lauw afkoelen. Kook intussen de eieren in 7-8 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in kleine stukjes.
2. Schil de asperges dun en snijd de onderkanten eraf (2-3 cm). Kook ze in een ruime pan met wat zout 5 minuten. Zet het vuur uit en laat ze nog 10-15 minuten afgedekt staan tot ze beetgaar zijn. 3. Snijd de krieltjes in plakjes van ca. 1 cm. Meng in een schaal de krieltjes met de eieren, bosuitjes, kappertjes, veldsla, olie, citroensap en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de asperges over borden en schep de salade ernaast. Serveer met boterjus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten