Vandaag had mijn moeder toen we uit school kwamen muntthee met amandelkoekjes gemaakt. Ik hou heel erg van amandelspijs en deze koekjes zijn eigenlijk gewoon gebakken amandelspijs. Ze heeft het recept ooit gekregen van onze Marokkaanse oppas Anissa in Nederland. Ik moest ze wel in hele kleine stukje breken vanwege mijn nieuwe beugel :( .
P.S. Dit recept komt ook op de kookkalender die mijn moeder aan het maken is.
Muntthee met amandelkoekjes
Zoet, 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
120 gram blanke amandelen, plus 12 hele amandelen
100 gram suiker
1 eiwit
geraspte schil van ½ sinaasappel
1 el bloem, plus extra
enkele takjes verse munt
evt. honing
Extra: keukenmachine, bakplaat bekleed met bakpapier
1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Maal de amandelen in een keukenmachine tot een fijn meel. Meng in een kom amandelmeel, suiker, eiwit, sinaasappelrasp en bloem.
2. Bestuif je handen met wat bloem en rol 12 balletjes van de amandelpasta. Leg ze op de bakplaat druk in het midden van elk koekje een amandel.
3. Bak ze in het midden van de oven ca. 12 minuten tot de randen licht goudbruin zijn (bak ze niet te lang, want dan worden ze knapperig in plaats van chewy). Laat op een rooster afkoelen.
4. Maak de thee door kokend water in glaasjes te schenken en er enkele takjes munt in de stoppen. Laat enkele minuten trekken. Voeg eventueel honing naar smaak toe.
TIP Bij natuurvoedingswinkels kun je kant-en-klaar amandelmeel kopen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten