23 maart

Tagliatelle met ragù


Vandaag geen snel gerecht, maar een super slow gerecht! Mijn ouders hadden een etentje, dus kregen Flo en ik vooruit te eten: pasta met ragù. Mijn moeder had het met stoofvlees in de slow cooker gemaakt. Het lijkt een beetje op pasta bolognese, maar dan met stukjes vlees.






Tagliatelle met ragù en kappertjes


Hoofdgerecht, 4 personen 
Bereidingstijd: 25-30 minuten, plus 2-3 uur stooftijd (of 6-8 uur in de slow cooker)


800 g - 1 kg runderlappen, in kleine blokjes
2 el olijfolie
50 g ontbijtspek of pancetta, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 wortels, grof geraspt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
2 el fijngehakte verse oregano (of 2 tl gedroogde oregano)
150 ml rode wijn
400-500 g tagliatelle
2 el kappertjes, uitgelekt
enkele el geschaafde of geraspte Parmezaanse kaas
2-3 el fijngehakte peterselie


1. Strooi wat zout en peper over het vlees. Verwarm de olie in een braadpan en bak de blokjes vlees in gedeelten rondom aan. Schep ze op een bord. 
2. Schep het spek in de pan en bak het tot het vet vrij komt. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortels toe en bak ze 2-3 minuten al omscheppend mee. Meng er de tomatenpuree door en bak 1 minuut mee.
3. Voeg het vlees, de tomatenblokjes met sap, oregano, rode wijn en 100 ml water toe. Breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees in 2-3 uur gaar sudderen. Roer zo nu en dan en controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg eventueel nog een scheutje wijn of water toe. Meng er op het laatst de kappertjes door. Breng op smaak met zout en peper.
4.Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel over borden. Schep er wat van de ragù over. Bestrooi met parmezaanse kaas, peterselie en versgemalen peper. Lekker met een gemengde salade.


In de slow cooker:  
Bereid de ragù zoals hierboven in stap 1,2,3 beschreven. Schep het vleesmengsel bij stap 3 in de slow cooker en laat het afgedekt op de laagste stand in 6-8 uur gaar sudderen.  
        

2 opmerkingen:

  1. Samia(szvdl@xs4all.nl)5 juni 2012 om 11:06

    Hallo ik ben Samia en ben bijna twaalf ik wil chef kok worden. Mijn moeder volgt al een aantal dagen jouw blogg en ik eet dus al een paar dagen echt heel erg lekker! Ik heb twee weken geleden gekookt maar dat was nog niet zo lekker als dit. Groetjes Samia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Samia,
      Wat leuk dat je al een paar dagen mijn blogt volgt en dat je lekker eet ;). Ik vind het heel bijzonder dat je later chef-kok wil worden. Veel oefenen met koken en....natuurlijk lekker eten proberen. Groetjes, Rosa

      Verwijderen