Frittata met spinazie en geitenkaas
Dit is echt een heel snel gerecht. En nog vegetarisch en lekker ook!!! We aten er olijvenbrood bij, mmmm. Flo houdt niet van geitenkaas en niet van olijven, dus voor haar was dit een minder geslaagde maaltijd ;) .
Frittata met spinazie, dille en geitenkaas
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 flinke handen bladspinazie ( ca 100 g), grof gesneden
2 el fijngehakte dille
5 eieren
1 klein rolletje zachte geitenkaas (ca. 150 g), in plakjes (of 150 g verkruimelde geitenkaas)
lekker (olijven) brood voor erbij
1. Verwarm de ovengrill voor. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 1-2 minuten mee tot de spinazie net is geslonken. Neem de pan even van het vuur.
2. Klop in een kom de eieren met zout en peper los. Meng er de spinazie en dille door. Veeg de koekenpan met een stuk keukenpapier schoon.
3. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en schenk er het eimengsel in. Bak de omelet op matig vuur ca. 5 minuten, tot de onderkat mooi goudbruin is, maar de bovenkant nog net niet is gestold.
4. Schuif de pan met omelet ca. 15 cm onder de ovengrill en grill de bovenkant in 2-3 minuten goudbruin ( hou het goed in de gaten, want het gaat sneller dan je denkt). Serveer de frittata met brood en een gemengde salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten