21 maart

Pasta met gerookte zalm


Deze week eten we snelle gerechten, want mijn moeder moet dingen maken die binnen 20 minuten klaar zijn. Vandaag was het spaghetti met gerookte zalm en waterkers. Het is eigenlijk een oud recept van mijn oom Roel. Hij maakte het ooit voor ons in Italië. 





Spaghetti met gerookte zalm en waterkers


Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten


400 g spaghetti
125 ml crème fraîche
1 teen knoflook, geperst
geraspte schil en dap van 1/2 citroen
200 g gerookte zalm, in reepjes
een bosje waterkers, harde steeltjes verwijderd
versgemalen zwarte peper


1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking 
beetgaar. 
2. Meng intussen in een kommetje de crème fraîche met de knoflook, citroenrasp en citroensap.
3. Giet de pasta af en schep in een schaal. Meng er meteen het roommengsel, de zalm en de waterkers door. Maal er verse peper over.


TIP Vervang de waterkers eventueel door rucola. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten