15 maart

My Favorite Pasta Salad


Dit is al een oud recept van mijn moeder. Ze schreef het ooit voor Albert Heijn. Ik vind het de allerlekkerste pastasalade. Vandaag was het  heel mooi weer, dus ze heeft hem weer eens gemaakt.




Pastasalade met basilicumolie


Maaltijdsalade, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten


400 g farfalle (strikjespasta)
2 flinke handen verse basilicum 
1 teen knoflook, gepeld
6 el olijfolie
25 g pijnboompitten
250 g cherrytomaatjes
1 pot geroosterde paprika’s op azijn (pot 465 g), uitgelekt
1 blik artisjokken (400 g), uitgelekt
1 zak rucola (75 g)
enkele bolletjes mini-mozzarella
50 g grof geraspte parmezaanse kaas
Extra:staafmixer


1. Kook de farfalle in een ruime pan met water en wat zout beetgaar. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water.
2. Maal met een staafmixer de basilicum met de knoflook en olie fijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, snijd de paprika in dunne repen en de artisjokken elk in 4 partjes.
3. Meng de farfalle met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes, paprika en artisjokharten. Breng de salade op smaak met zout en peper. 
4. Meng de rucola en mini-mozzarella door de salade en strooi er de parmezaanse kaas over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten