14 maart

Frozen Yoghurt


Het is hier zomer vandaag!!! En het duurt waarschijnlijk nog de hele week. Op school was het heel heet, want ze zetten pas in april de airco aan. Toen we uit school kwamen had mijn moeder Frozen Yoghurt gemaakt. Dat is heel makkelijk. Je doet yoghurt met honing en citroensap in de ijsmachine. Klaar! Ze had er ook nog tijm door gedaan. Ik vond dat lekker, want daardoor smaakte het zelfgemaakt. 


P.S. Volg mij nu ook op twitter: https://twitter.com/#!/Rosas365eats



Frozen yoghurt met citroen, honing en tijm

IJs, 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten, plus bevriezen

500 ml milde of volle yoghurt
4 el vloeibare honing
geraspte schil en sap van 1/2 (biologische) citroen
blaadjes van 3 takjes tijm
enkele takjes tijm en 4 schijfjes citroen voor de garnering
Extra: ijsmachine, diepvriesdoos

1. Meng in een kom de yoghurt met de honing, de citroenrasp, het citroensap en de tijm. Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het in 20-25 minuten tot ijs. 
2. Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat het in diepvries nog 1-2 uur verder bevriezen. Laat het niet te lang in de vriezer staan, want dan wordt het te hard (als dat toch gebeurt, haal je het ijs 30-40 minuten voordat je het gaat eten uit de vriezer).
3. Schep het ijs in kommetjes en garneer met enkele takjes tijm en de schijfjes citroen.

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijke lenterecepten, ook die kip/zalmsalade!
    Raar idee zo ineens zomers weer terwijl jullie nog even hoopten na onze sneeuw- en ijsperiode ook nog een beetje winter mee te maken!
    Veel liefs, Henny en Eugene

    BeantwoordenVerwijderen