13 maart

Salade met honing-mosterdkip

Niet jaloers worden in NL, maar het was hier vandaag 26 graden! Morgen wordt het nog warmer!!! Het is heel gek, want de bomen zijn nog helemaal kaal, maar het lijkt wel zomer. Vandaag aten we dus een salade. Eigenlijk moest mijn moeder dit recept met zalm maken, maar omdat Flo en ik niet zo dol zijn op gebakken zalm (ik hou meer van rauwe of gerookte zalm), kregen wij de salade met kip. Veel lekkerder!!!



Kruidensalade met honing-mosterdkip

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

500 g kipfilet 
6 el olijfolie
1 el witte-wijnazijn
1 teen knoflook, geperst
150 g gemengde sla
1 avocado, geschild en in reepjes of blokjes
een klein handje basilicumblaadjes, in stukken gescheurd
enkele takjes koriander, grof gesneden
3 el grove mosterd
1 el honing

1. Snijd dikke kipfilets (in de VS zijn ze nl. nogal groot en dik) overlangs doormidden, zodat je dunne lapjes hebt. Sla gewone kipfilets tussen 2 lagen plastic folie met een deegroller iets platter.   
2. Klop in een kommetje 4 eetlepels olie met de azijn, knoflook, zout en peper tot een dressing. Meng in een schaal de sla met de avocado, basilicum en koriander. Schep er de dressing door. Verdeel de salade over vier borden.
3. Meng in een kommetje de mosterd met de honing. Bestrijk de kipfilets ermee. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur 7-8 minuten; keer ze halverwege. Bestrooi ze met wat versgemalen peper. Snijd de kipfilets in reepjes en leg op de salade. Serveer met stokbrood.

TIP Extra lekker met geroosterde asperges! Verwijder bij 500 g groene asperges de houtachtige onderkanten. Snijd de asperges in stukken van 4 cm. Leg ze in een braadslee en hussel er 2 eetlepels  olijfolie door. Strooi er wat zeezout over. Rooster de asperges in een oven van 200 C in ca. 15 minuten beetgaar. Meng ze door bovenstaande salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten