12 maart

Teriyaki-kip


Dit gerecht was mega pittig. We hadden nog chilipepers uit de tuin in de vriezer (van vorige zomer)en mijn moeder dacht dat die niet zo heet waren....Wel dus!!! Het was lekker, maar ik heb er veel rijst bij gegeten en heel veel water bij gedronken.




Roerbak teriyakikip met honing

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
300 g basmatirijst
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, zaadjes eventueel verwijderd en fijngehakt
500 g kipfilet, in dunne reepjes
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
200 g peultjes, schoongemaakt
250 g champignons, in plakjes
4-5 el teriyakisaus (flesje)
1 el honing
2 el geroosterd sesamzaad

1. Kook of stoom de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een grote wok en bak de knoflook en chilipeper 1 minuut. Voeg de reepjes kip toe en bak ze al omscheppend op hoog vuur ca. 3 minuten. 
2. Voeg de broccoli, peultjes en champignons toe en roerbak alles nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn. 
3. Meng er de teriyakisaus en honing door. Proef en voeg eventueel nog een scheutje teriyakisaus toe. 
4. Schep de rijst in kommen en verdeel er de kip met groenten over. Bestrooi met het sesamzaad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten