Niet veel kinderen vinden linzen lekker, denk ik. Maar ik vind het heerlijk!!! Mijn moeder maakt deze salade het liefst met gedroogde linzen. Ze zegt dat dat lekkerder is dan linzen uit blik, omdat ze wat steviger zijn. (Als ze snel wil zijn, gebruikt ze ook wel eens linzen uit blik hoor ;) .)
Warme linzensalade met geitenkaas
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 25 minuten kooktijd
250 g gedroogde zwarte, bruine linzen of groene linzen
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 stengels prei, in dunne ringen
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
2 tl komijnzaad
3-4 flinke handen jonge bladpinazie
2-3 el rode-wijnazijn
150 ge zachte geitenkaas
1. Was de linzen en kook ze ca. 25 minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn. (De kooktijd is afhankelijk van welke linzensoort je gebruikt, dus proef na ca. 20 minuten enkele linzen om te controleren of ze al beetgaar zijn). Giet de linzen af en laat ze uitlekken in een vergiet.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan en bak de knoflook, prei, paprika en het komijnzaad al omscheppend 3-4 minuten. Meng er de linzen door. Voeg vervolgend de spinazie in porties toe en roer tot de groente net is geslonken. Haal de pan van het vuur.
3. Meng er de rest van de olie door en breng de linzen op smaak met de azijn, zout en flink wat versgemalen peper. Verdeel over borden en verbrokkel er de geitenkaas over. Lekker met stokbrood.
TIP
Als je snel wilt zijn, kun je de salade ook met 2 blikken bruine linzen (uitgelekt en afgespoeld) maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten