Vandaag is het zondag. Flo had vanochtend frietzakjes gemaakt en dus wilde ze dat mijn moeder friet zou bakken voor de lunch. Dat heeft ze gedaan. En we mochten ze bij de tv opeten :). Mijn moeder maakt ze zelf en bakt ze in olijfolie. Zo lekker krijg je ze nergens!!!
Zelfgemaakte frietjes
Snack, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten
4 grote kruimige aardappels (bijv. Bintje of Russet (VS))
300 ml olijfolie
zout
lekkere mayonaise
Extra: keukenpapier, schuimspaan
1. Schil de aardappels dun en snijd ze over de lengte in dunne, lange frieten van 1/2- 1 cm dik.Dep ze goed droog met keukenpapier.
2. Verhit in een ruime koekenpan met hoge rand de olijfolie tot heet. Leg er voorzichtig 1/4 van de frietjes in en bak ze ca. 2 minuten op hoog vuur voor; ze mogen niet bruin kleuren. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak op dezelfde manier nog 3 porties.
3.Bak de frietjes vervolgens voor de tweede keer.Leg weer voorzichtig 1/4 van de voorgebakken frietjes in de pan en bak ze in ca. 2 minuten goudbruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Bestrooi ze met zout.Bak op dezelfde manier nog 3 porties friet. Eet ze met mayonaise. Meteen opeten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten