Tomatensoep met een tosti uit de pan
Mijn ouders hadden een etentje bij Italianen, dus hebben Flo en ik alleen gegeten. Mijn vader heeft voor ons zijn supersimpele maar superlekkere tomatensoep gemaakt. Erbij kregen we een een tosti uit de pan (ons tostiapparaat hebben we in Nederland achtergelaten...).
Tomatensoep di papa
Soep, 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
500 ml groenten- of kippenbouillon
1 laurierblaadje
50 g kleine pastavormpjes ( bijv. shelpjes)
evt. geraspte parmezaanse kaas
Extra: staafmixer
1. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook 1-2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Schenk de bouillon in de pan. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
2. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pasta toe en kook 8-10 minute zachtjes mee tot de pasta gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Schenk in kommem en strooi er eventueel nog parmezaanse kaas over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten