In Nederland is het ijskoud zag ik op het jeugdjournaal (ik moet daar elke week van de Nederlandse School naar kijken :( ). Hier lijkt het wel lente. Veel kinderen op school hadden vandaag zelfs een korte broek aan!!! Mijn moeder had vanavond dus een licht gerecht met vis gemaakt. Wel lekker, maar niet supervullend, vonden mijn vader en ik. Gelukkig hadden we een heel groot olijvenbrood van Dosia gekregen (een Nederlandse vriendin van mijn moeder). Dat hebben we bijna helemaal opgegeten!
Flo probeert Saartje (de poes) bij de vis weg te houden! |
Spaans vispotje
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 30 minuten wachttijd
3-4 flinke handen schelpdieren (zoals mosselen, venusschelpen)
25 g blanke amandelen
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
200 ml gezeefde tomaten
een flinke scheut witte wijn
1 tl gedroogde chilipepervlokken
6-8 saffraandraadjes
ca. 750 g stevige witvisfilet (bijv. zeewolf), in grove stukken
eventueel nog 200 g baby-coquilles (baby scallops)
Extra: vijzel fo staafmixer
1. Zet de schepldieren zeker een half uurtje in een bak met ruim koud water. Gooi kapotte exemplaren weg.
2. Wrijf in een vijzel de amandelen met de knoflook fijn (of doe dit in het mengbekertje van de staafmixer).
3. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, wijn, chilipepervlokken, saffraan en het amandelmengsel toe en laat op laag vuur ca. 5 minuten sudderen.
4. Leg de stukken vis in de saus en verdeel er de schelpdieren en eventueel coquilles over. Laat de vis met een deksel op de pan 6-8 minuten zacht sudderen of net zolang tot de schelpdieren open zijn.
5. Verdeel het vispotje over diepe borden en strooi er peterselie over. Serveer met (veel) brood en een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten